• home
 • video
 • pas verschenen

  Willems: "Dit seizoen nog rijden, wordt moeilijk"

  Frederik Willems komt dit seizoen wellicht niet meer in actie.

  Morgen gaat Lotto-Belisol-renner Frederik Willems onder het mes na zijn zware val op training van 3 augustus. "Volgens dokter Toon Claes moet ik rekenen op een herstelperiode van twee maanden vanaf de operatie."

  Willems liep bij de val een gebroken sleutelbeen, een gebroken schouderblad, gebroken ribben en een hersenschudding op. Van de val zelf herinnert hij zich niets.

  "Ik had die dag gepland om vijf korte sprints te trekken", zegt Willems. "Tot en met de vierde weet ik alles nog heel goed, maar vanaf dan is alles weg. Naar de oorzaak is het dus gissen. Materiaalpech kunnen we wel uitsluiten. Een groep wielertoeristen heeft me gevonden, gelukkig was daar een dokter bij."

  "De eerste dagen heb ik veel afgezien van de pijn, dat is nu gelukkig onder controle. Door de val had ik schaafwonden op mijn rug, één daarvan reikte tot aan de plaats van mijn operatie uit 2011. Het infectiegevaar was te groot om die eerste dagen te opereren."

  "De wonden genezen goed, vandaar dat de ingreep woensdag kan gebeuren. Volgens dokter Toon Claes moet ik rekenen op een herstelperiode van twee maanden vanaf de operatie. Als het enkel afhangt van de sleutelbeenbreuk, zal ik na een drietal weken al terug op de fiets zitten. Maar het wordt wel heel moeilijk om dit seizoen nog wedstrijden te rijden."