• home
 • video
 • pas verschenen

  Oekraïne-België toch op neutraal terrein, Oekraïne is razend

  Sergej Stachovski, zelf geboren in Kiev, won in zijn carrière 3 ATP-titels.

  De Internationale Tennisfederatie (ITF) heeft beslist dat de Daviscup-match tussen Oekraïne en België niet in Kiev mag doorgaan, maar op neutraal terrein gespeeld moet worden. Vorige week had de ITF nog anders geoordeeld.

  De Belgische tennisbond had wegens de onrust in Oekraïne gevraagd om de wedstrijd op neutraal terrein te laten spelen. Aanvankelijk reageerde de Internationale Tennisfederatie nog afwijzend, maar nu keert de ITF op zijn stappen terug.

  Van 12 tot 14 september zal de barragematch voor de Wereldgroep dus buiten Oekraïne plaatsvinden. Sergej Stachovski (foto), een van de topspelers van Oekraïne, reageert verbolgen.

  "Het is pure waanzin dat de ITF ons verbiedt om in Oekraïne te spelen", twittert hij. "Dat is totaal niet gepast van de Belgische bond. Kiev is zo veilig als wat. Ik beloof dat ik de ITF persoonlijk naar het TAS (Internationaal Sporttribunaal) sleep!"

  Stachovski gaat voort op Twitter met een verduidelijking van de situatie in Oekraïne en met een kaartje maakt hij duidelijk hoe ver Kiev van de gevarenzone ligt. "Ik heb gehoord dat er twee rechtszaken komen. Eentje van onze bond en eentje van de regering voor imagoschade."