• home
 • video
 • pas verschenen

  Nog in Extra Time: vanishing spray, buitenspel en Defour

  Wat hadden Jan Mulder, Marc Degryse en Wesley Sonck in Extra Time te vertellen over de roze shirts van Anderlecht, de vanishing spray, de buitenspelregel en het verschil tussen PSV en Anderlecht? Ontdek het hier.

  Mulder: "Scheidsrechters moeten strenger zijn"

  Jan Mulder is best fan van de vanishing spray, maar wil er toch vanaf. "Die spuitbus is er gekomen omdat de spelers niet meer op afstand bleven staan, omdat de refs te laconiek en te tolerant zijn. De spelers hebben geen respect voor de scheidsrechter. Ze moeten gewoon streng zijn. Een stap vooruit: geel, zelfs als het vijf spelers tegelijk zijn. En de tweede keer eruit. Dat duurt maar één week en dan heb je geen spray meer nodig."

  Mulder herhaalt: "Afschaffen die buitenspelregel"

  Enkele maanden geleden hield Jan Mulder in Extra Time al eens een pleidooi tegen de buitenspelregel en gisteren opnieuw. Zijn collega's aan tafel zijn het er niet mee eens. "Maar voor stilstaande fases kan het interessant zijn", vindt ook Marc Degryse.

  Mulder: "Hasi moet ook boos zijn op zichzelf"

  Jan Mulder werd niet warm van Anderlecht-Charleroi: "Ik zat vanaf het begin voor de televisie. Wat je dan voorgeschoteld krijgt aan stroop, dat valt niet mee. Dat saaie, ultratrage spel. Hasi moet ook een beetje boos zijn op zichzelf. Wat is dat, dat spel? Zo traag…"

  PSV of Anderlecht? Mulder: "PSV? Nou beledig je me"

  Anderlecht aast op Daniel Van Buyten en Steven Defour. Aan de tafel van Frank Raes worden de verschillende scenario's besproken. Defour kan ook naar PSV. "Dat PSV in België toch nog een andere weerklank heeft dan Anderlecht? Nou beledig je me", zegt Anderlecht-icoon Mulder.

  En uiteraard: de keek op de week van Filip Joos