• home
 • video
 • pas verschenen

  Messoudi gaat vrijuit na vuistslag in oefenduel

  Mohamed Messoudi krijgt geen straf na zijn vuistslag in een oefenwedstrijd met OH Leuven. De middenvelder kan dus zonder zorgen op zoek naar een nieuwe club.

  Mohamed Messoudi verkocht vorige maand een tegenstander een vuistslag in een vriendschappelijke wedstrijd tussen OH Leuven en Overijse. Het kwam Messoudi duur te staan, want hij werd prompt ontslagen door OHL.

  Ook de Geschillencommissie van de voetbalbond wilde Messoudi aan de tand voelen over het incident. Dinsdag werd de zaak behandeld. Messoudi's advocaat Johnny Maesschalk fileerde meteen de reglementen, die anders zijn voor oefenmatchen dan voor competitiewedstrijden.

  Volgens het reglement kan een speler na een rode kaart in een vriendschappelijke wedstrijd slechts ofwel een kleine geldboete van 50 euro krijgen, ofwel een zware sanctie vanaf acht speeldagen schorsing.

  De Geschillencommissie besliste uiteindelijk dat de actie van Messoudi geen minimum van acht speeldagen rechtvaardigde en besloot zich dus niet over de zaak uit te spreken. Messoudi hoeft dus geen schorsing meer te vrezen en kan op zoek naar een nieuwe club.

  'Ik heb heel veel spijt van wat ik gedaan heb", zei Messoudi dinsdag zelf. "Ik heb de dag na het incident mijn verontschuldigingen aangeboden bij de tegenstander in kwestie. Ik ben heel boos op mezelf en het zal in de toekomst niet meer gebeuren."