• home
 • video
 • pas verschenen

  Meersman houdt drie ploegmaats af in proloog in de Ain

  Gianni Meersman liet de harten het snelst slaan in Saint-Amour.

  Gianni Meersman heeft de proloog in de Ronde van de Ain gewonnen. De renner van Omega Pharma-Quick Step bleef drie ploegmaats voor op de 4,6 km lange omloop. Meersman was twee seconden sneller dan de Fransman Julien Alaphilippe. Pieter Serry en Rigoberto Uran strandden op drie en vier.

  Gianni Meersman was ook vorig jaar al de beste in de proloog van de Ronde van de Ain. "Ik was vanochtend wakker geworden met de intentie dat te herhalen. Ik dacht eraan hoe ik hier vorig jaar won en ik dacht: "Dat kan ik opnieuw"."

  "Ik ben dus heel gelukkig nu. Een tijdrit is altijd een gevecht tegen jezelf. Het is een kwestie van hoe diep je wilt gaan. En vandaag wou ik het echt goed doen. Het parcours was minder technisch dan vorig jaar, maar deze keer ging het in de laatste halve kilometer wel bergop. Daar heb ik het verschil gemaakt."

  "Woensdag zullen we proberen mijn leiderstrui te verdedigen. Gezien onze prestatie hier, denk ik wel dat het team daar klaar voor is", zegt Meersman.

  Uitslag proloog en stand:

  01. Gianni Meersman 4,6 km in 5'22"
  02. Julien Alaphilippe (Fra) op 2"
  03. Pieter Serry 3"
  04. Rigoberto Uran (Col) z.t.
  09. Mark Cavendish (GBr) 8"
  12. Thomas Degand 11"
  18. Romain Bardet (Fra) 14"
  20. Jean-Christophe Péraud (Fra)
  26. Jérôme Baugnies 16"