• home
 • video
 • pas verschenen

  Goreux verlaat de club van Frank Vercauteren

  Goreux speelde sinds januari 2013 in Samara.

  Réginal Goreux verlaat na anderhalf jaar Krylja Sovjetov Samara, de Russische tweedeklasser waar Frank Vercauteren coach is. De Haïtiaanse verdediger gaat een niveau hoger spelen en trekt naar bekerwinnaar Rostov.

  De 26-jarige Goreux, geboren in Haïti maar opgegroeid in België, stootte van de jeugdopleiding van Standard door naar het eerste elftal van de Luiks club. In 2007 maakte hij zijn debuut en hij zou vijf seizoenen regelmatig speelkansen krijgen. In 2008 en 2009 werd hij met Standard kampioen.

  In januari 2013 verliet hij Luik voor de Russische eerste klasse. Bij Krylja Sovjetov, een club uit Samara, werd hij meteen een vaste waarde. Vorig seizoen kon Krylja zich niet redden.

  Goreux zet zijn carrière voort in de hoogste Russische afdeling, bij Rostov. Dat won afgelopen seizoen de Russische beker en heeft onder meer de Kroatische doelman en de Ivoriaanse verdediger Igor Lolo (ex-Beveren, -Germinal Beerschot en -Genk) in zijn kern.

  En wat met Vercauteren?

  Krylja Sovjetov Samara is de club waar Frank Vercauteren sinds begin juni coach is. Vercauteren staat nu in de belangstelling van zijn ex-club Genk, maar het lijkt er steeds meer op dat hij toch in Rusland blijft.