• home
 • video
 • pas verschenen

  Borlées, Bultheel en Vanhaeren stoten door

  Kevin Borlée werd tweede in zijn reeks.

  Op het EK atletiek in Zürich hebben Kevin en Jonathan Borlée op de 400 meter en Michael Bultheel en Stef Vanhaeren op de 400 meter horden zich geplaatst voor de halve finales. Julien Watrin (400 meter) en Tim Rummens (horden) haalden het niet.

  Kevin Borlée kwam als eerste van de tweeling in actie en holde zonder problemen naar een tweede plaats in 45"72. Zijn broer Jonathan liep een reeks later in de buitenbaan en moest in de laatste rechte lijn toch nog zwoegen om een vierde plaats en rechtstreekse kwalificatie vast te houden. Met zijn tijd (45"77) was hij wel ongeveer even snel als Kevin.

  Er liep nog een derde Belg in de reeksen van de 400 meter, maar Julien Watrin kon zich niet plaatsen. Hij werd vijfde in 46"31, één luttele honderdste seconde te traag om met een verliezende tijd door te gaan.

  Bultheel en Vanhaeren door, Rummens out

  Bultheel (foto) liep in zijn reeks van de 400 meter horden, de laatste van vijf, soepel en onbedreigd naar een tweede plaats. Zijn tijd (50"18) was matig, maar dat deed er niet toe, de eerste vier van elke reeks gingen rechtstreeks door.

  Vanhaeren was in de eerste reeks vijfde geworden, maar in zijn reeks werd het snelst gelopen. Zo werd zijn 49"98 de snelste "verliezende" tijd en dus gaat ook Vanhaeren door.

  Rummens werd in zijn reeks ook vijfde, maar was met 50"80 niet snel genoeg voor een plaats in de halve finales, die morgen worden gelopen.

  Kevin Borlée: "Hopelijk schat ik het morgen beter in"

  Ondanks zijn tweede plaats in zijn reeks, was Kevin Borlée niet tevreden na zijn 400 meter. "Ik weet niet echt wat te zeggen. Sinds het begin van het seizoen heb ik niet veel getoond en ook nu waren de laatste 100 meter niet makkelijk."

  "Ik ben te snel gestart en kreeg het op het einde moeilijk. Hopelijk schat ik de race morgen beter in. De piste is hier wel heel hard."

  Jonathan Borlée: "Na 300 meter had ik geen kracht meer"

  Jonathan, de oudste van de Borlées, kwalificeerde zich met de nodige moeite voor de halve finales. Van in de buitenbaan liep hij naar een vierde plaats. "Na 300 meter had ik geen kracht meer in mijn benen. Dat gevoel heb ik al sinds het begin van het seizoen."

  "Ik had gehoopt dat het op het EK beter zou gaan, maar dat is jammer genoeg niet zo. Ik heb nog nooit zo'n slecht gevoel gehad op een groot kampioenschap. Er is niets aan te doen. Als je dit jaar niet veel loopt, dan wordt het moeilijk. Ik kan me alleen maar voor de volle 100 procent geven. Als ik de finale wil halen zal er nog veel moeten veranderen."

  Reacties na de 400 meter horden:

  • Michael Bultheel: "Het ging vrij vlot, maar in de halve finales zal ik toch minstens twee tienden sneller moeten lopen. Ik moet ook iets vlotter door de bochten gaan."
  • Stef Vanhaeren: "Ik ben tevreden, al hoop ik dat ik nu geen te slechte baan krijg. Vandaag vertrok ik vanuit baan acht en had ik niemand voor mij, dus was het moeilijk om mijn wedstrijd op te bouwen."
  • Tim Rummens: "Ik weet niet wat er gebeurd is. Plots ging het niet meer. Ik ben niet te snel van start gegaan en heb hier geen verklaring voor."