• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach: "Op hun top kunnen de Yellow Tigers elke tegenstander aan"

  Bondscoach Gert Vande Broek van de Belgische volleybalvrouwen.

  De Belgische volleybalvrouwen spelen vrijdag de Final 4 in divisie 2 van de World Grand Prix. Gert Vande Broek, de bondscoach van de Yellow Tigers, blikt vooruit. "Op onze top kunnen we elke tegenstander aan", zegt Vande Broek.

  "Iedereen wil natuurlijk graag deelnemen aan die Final 6 volgende week in Japan. Alleen de winnaar van de Final 4 in divisie 2 kan zich bij dat selecte clubje voegen", vertelt bondscoach Gert Vande Broek.

  "Intussen zijn we wel al acht weken aan het touren en dat begint ook te wegen. Wat niet wil zeggen dat we de kans zullen laten liggen om ons te kwalificeren. Voor de voorbereiding op het WK in september zou het wel niet ideaal zijn."

  De verwachtingen van de Yellow Tigers zijn de jongste tijd wel flink gestegen. "Twee jaar leefden we op een wolk. Toen we ons kwalificeerden voor het EK, werden er 20 flessen champagne geopend. Maar sinds we onverhoopt derde werden op dat EK, lijkt alles maar normaal."

  "Zelf vind ik dat we mogen uitgaan van een stabiele plaats bij de Europese top 8. Gezien het hogere niveau en onze opbouw naar het WK toe, verloren we dit jaar wat meer. Winnen wordt moeilijker omdat de tegenstanders ons beginnen te kennen. Toch losten we perfect de hoge verwachtingen in."

  "Hopelijk kunnen we de komende maanden - ook op het WK - nog voor enkele uitschieters zorgen. Op onze top kunnen we elke tegenstander aan, maar er is ook nog ruimte voor progressie", weet Vande Broek.