• home
 • video
 • pas verschenen

  "Kums is de speler die AA Gent nodig had"

  Kums zondag na de 0-1-overwinning op Standard.

  AA Gent heeft zich deze zomer al stevig geroerd op de transfermarkt en Sven Kums is één van die transfers. Een toptransfer, vonden de analisten gisteravond in Extra Time. "Er is geen speler in België die zo hard op Pirlo lijkt."

  "Kums is de regisseur op het middenveld", zei Marc Degryse. "Hij kreeg tegen Standard natuurlijk ook alle tijd, want ze hadden een man meer op het middenveld."

  "Maar hij speelt in één tijd als het moet en vooruit als het kan. Hij is balvast en kiest goed positie. Zijn loopvermogen is ook groot geworden in de loop der jaren."

  "Hij bepaalt of Gent snel speelt. Hij kiest goed positie voor de verdediging en weet zijn tegenstander iedere keer goed af te houden. Hij is altijd aanspeelbaar. Kums is een supertransfer voor AA Gent. Dit hadden ze nodig."

  "Er is geen speler in België die zo hard op Pirlo lijkt", vindt Filip Joos. "Ik had de indruk dat hij op het einde bij Heerenveen niet meer voor vol aanzien werd, maar bij Zulte Waregem had hij een topseizoen. Hij heeft ook veel meer power gekregen."