• home
 • video
 • pas verschenen

  WK-topschutter Klose stopt als international

  Miroslav Klose speelde 4 keer op een WK met Duitsland.

  Miroslav Klose houdt het na 13 jaar voor bekeken als Duits international. De 36-jarige aanvaller kroonde zich op het WK in Brazilië tot enige WK-topschutter aller tijden.

  Kloses carrière als international begon op 24 maart 2001 tegen Albanië. Hij trok 137 keer het shirt van zijn land aan en vond daarin 71 keer de weg naar het net, een Duits record. Gerd Müller scoorde 68 keer.

  Klose speelde vier keer met Duitsland op een WK-eindronde: in 2002, 2006, 2010 en 2014. Met twee doelpunten op het jongste WK in Brazilië bracht hij zijn totaal op 16, waardoor hij alleen WK-topschutter aller tijden werd. De Braziliaan Ronaldo scoorde 15 keer.

  "Met de wereldtitel in Brazilië is een kinderdroom uitgekomen", reageert Klose. "Ik ben trots en blij dat ik daar mee voor gezorgd heb. Ik heb een unieke en wondermooie tijd beleefd bij de nationale ploeg en hou er veel onvergetelijke momenten aan over. Ik had me geen mooier moment kunnen wensen om een punt te zetten achter het hoofdstuk van de nationale ploeg."

  De 16 WK-goals van Klose op een rij: