• home
 • video
 • pas verschenen

  Speeldag 3 in acht opmerkelijke beelden en video's

  Chanot houdt een bebloed gezicht over aan een botsing met een KV Mechelen-speler.

  Elke speeldag in onze vaderlandse competitie levert zo zijn opmerkelijke momenten op. Speeldag drie werd onder meer gekleurd door een fluitende Luzon, een glijpartij van Hasi en een ongepast gebaar van Kortrijk-verdediger Chanot.

  Racing Genk - Lokeren 0-0

  De situatie rond Jelle Vossen, die graag naar het buitenland zou vertrekken, leidde tot verwarring in Genk. Niet alleen bij de mensen van Genk zelf, maar zelfs bij de vierde scheidsrechter. 

  Het nummer negen van Vossen werd de hoogte ingestoken en dus holt de spits naar de kant voor zijn vervanging. Eenmaal daar blijkt dat niet hij, maar Mboyo eraf moet voor Cissé.

  KV Mechelen - Kortrijk 1-2

  In de wedstrijd tussen KV Mechelen en Kortrijk kroop het bloed waar het niet gaan kan. Kortrijk-verdediger Chanot liep bij een botsing een bloedneus op. Hij werd uitgefloten door de KVM-supporters en reageert dan ongepast.

  Lierse - Moeskroen Péruwelz 2-2

  Lierse en Moeskroen speelden zaterdag 2-2 gelijk en hebben na drie speeldagen ook elk vier punten. De supporters konden hun hartje ophalen aan vier doelpunten én het thuisorkest.

  Cercle Brugge - Oostende 0-1

  De wedstrijd tussen Cercle en Oostende moest even worden stilgelegd door de tijdelijke arbeidsongeschiktheid van een van de lijnrechters. Die had tijd nodig om zijn schoenveters te binden.

  Waasland-Beveren - Westerlo 1-1

  Aboubakar Oumarou had zich na zijn invalbeurt tot koning van het Waasland kunnen kronen, maar in de plaats daarvan tekende hij voor de misser van het weekend. Ibou bood zijn ploegmaat bij Waasland-Beveren de 2-1 aan tegen Westerlo, maar de spits kopte monumentaal naast de bal.

  Standard - AA Gent 0-1

  Standard verloor zondag van Gent, maar echt slecht geluimd leek trainer Guy Luzon niet na de eerste thuisnederlaag. Hij kwam fluitend de perszaal binnen na de match. Zodra hij begint te spreken toont hij opeens een heel ander gelaat.

  Anderlecht- Charleroi 1-0

  Anderlecht-trainer Besnik Hasi toonde zich het tegenbeeld van de Standard-trainer. Ondanks de 1-0-overwinning van zijn club was hij na de match kwaad over de prestatie van zijn ploeg. Onderweg naar de kleedkamer trapte hij boos op een bal en ging onderuit.

  Zulte Waregem - Club Brugge 1-1

  Het bezoek van Club Brugge aan Zulte Waregem was een speciale wedstrijd voor Davy De fauw. Vorig jaar was De fauw nog aanvoerder van Essevee, sinds dit jaar speelt hij in loondienst van Club. 

  Maar De fauw moest zich 75 minuten lang tevreden stellen met een plaats op de bank. Meunier blijft de nummer 1 van Michel Preud'homme als rechtsachter.