• home
 • video
 • pas verschenen

  Mangala wordt ploegmaat van Kompany bij City

  Mangala maakte in 2011 de overstap van Standard naar Porto.

  Gewezen Standard-verdediger Eliaquim Mangala speelt de volgende seizoenen voor Manchester City. De Franse international verlaat FC Porto en wordt in Manchester ploegmaat van Vincent Kompany. Mangala is de zesde zomeraankoop van City.

  De duur van het contract en de transferprijs van Mangala zijn niet bekendgemaakt. Britse media schrijven dat de 23-jarige centrale verdediger Porto zo'n 40 miljoen euro zou opbrengen.

  "City is een topclub in Europa", reageert Mangala. "Om vooruitgang te blijven boeken was het voor mij belangrijk om Porto te verlaten en naar City te trekken. Ik wil titels winnen en ben ambitieus, daarom ben ik hier."

  "Volgens mij heeft Eliaquim alles om het tot een van de beste verdedigers van Europa te schoppen", is manager Manuel Pellegrini tevreden over zijn nieuwe aanwinst. Eerder verwelkomde Pellegrini ook al Willy Caballero, Fernando, Frank Lampard, Bacary Sagna en Bruno Zuculini.