• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonge racer wordt aangereden en overlijdt

  De 20-jarige Ward stapte roekeloos het circuit op.

  Tijdens een sprintcar-wedstrijd in de VS is een van de deelnemers verongelukt. Na een botsing stapte hij boos het parcours op en hij werd aangereden door de ervaren NASCAR-rijder Tony Stewart. De 20-jarige Kevin Ward overleed aan zijn verwondingen.

  Sprintcar-wedstrijden zijn typisch Amerikaans. Er wordt op kleine ovale circuits gereden, op een zachte ondergrond, zoals klei of zand.

  Deze keer ging het mis. De auto van Kevin Ward werd aangetikt, spinde even en strandde aan de rand van het circuit. Ward stapte uit en zocht roekeloos en met beschuldigende vinger de aanstormende auto van Tony Stewart op.

  De ervaren Stewart, winnaar van de IndyCar Series in 1997 en drievoudig winnaar van de NASCAR Sprint Cup, kon Ward niet meer ontwijken. De 20-jarige rijder werd enkele meters meegesleurd en bleef roerloos liggen. Hij overleed in het ziekenhuis.

  "Er zijn geen woorden om mijn verdriet te beschrijven", zei Stewart, die uit de race stapte. Een onderzoek werd ingesteld, maar al snel werd besloten dat er van kwaad opzet geen sprake was.

  Amateurbeelden van het ongeluk (niet voor gevoelige kijkers):