• home
 • video
 • pas verschenen

  Degryse: "Vermaelen naar Barcelona? Had ik niet verwacht"

  Thomas Vermaelen versierde dit weekend zijn droomtransfer naar Barcelona. In Extra Time kwam de overgang van de Rode Duivel ook ter sprake. "In zijn plaats had ik ook direct getekend", zegt Marc Degryse.

  "Voor Thomas Vermaelen is dit een droomtransfer. Hij mag daar elke dag met Messi, Neymar en Suarez gaan trainen. Dan is iedere wedstrijd gemakkelijker dan de training, want die kom je in de match niet opnieuw tegen", vertelt Marc Degryse in Extra Time.

  "Hij straalt en dat zou iedereen doen. Hij gaat van de bank van Arsenal naar Barcelona. In zijn plaats zou ik ook direct tekenen, maar vanuit het standpunt van Barça vind ik het wel een beetje raar. Ik had deze transfer niet verwacht."

  "Vermaelen is 28 jaar, was bankzitter bij Arsenal en heeft toch al heel wat blessureleed gehad. Als je dat allemaal naast elkaar legt, moet Barcelona toch heel wat vertrouwen gehad hebben dat dat wel goed komt. In eerste instantie zal hij nu fit moeten geraken. En dan is het afwachten of hij weer de Vermaelen van twee à drie jaar geleden wordt."

  "Maar als hij het maakt bij Barcelona, titularis wordt en ervoor zorgt dat Barça prijzen pakt, dan moet Arsène Wenger toch echt wel opstappen bij Arsenal. Want dan heeft hij zijn kapitein laten vallen en op de bank gezet voor Mertesacker en Koscielny, twee mindere spelers. Ik hoop voor Vermaelen dat het lukt."

  Sonck: "Wat Mascherano kan, kan Vermaelen ook"

  "Ik ben ook fan van Thomas Vermaelen", zegt Wesley Sonck. "Ik heb het geluk gehad om 1,5 jaar met hem samen te spelen. Ik ben ervan overtuigd dat Thomas zal spelen bij Barcelona. Hij is snel, kopbalsterk, kan heel goed voetballen en heeft een goeie pass."

  "Thomas is een nuchtere jongen, superkerel in de omgang en op en top prof. Hij moet gewoon fit blijven. Als ik Mascherano zie spelen, dan denk ik: "Dat kan Thomas ook"."