• home
 • video
 • pas verschenen

  Colin: "Niet één club haalde eersteklasseniveau"

  François Colin: "Er is geen gericht transferbeleid."

  Het niveau van de Jupiler Pro League lijkt dit seizoen een duik genomen te hebben, met afgelopen weekend als dieptepunt. Sporza zocht met eminence grise François Colin naar de oorzaken.

  "Ik kan me niet herinneren ooit zoveel slechte matchen gezien te hebben in één weekend", zegt François Colin. "Het was beneden alle peil. Geen enkele ploeg haalde het niveau van een eersteklasser."

  "Onze Belgische competitie heeft dringend versterking nodig. Op Gent en Club Brugge na zijn alle ploegen verzwakt aan de competitie begonnen. De kwaliteit is volledig uitgehold."

  De transfermarkt sluit eind augustus en veel Belgische clubs wachten tot het einde om zaakjes te doen. "Dat is geen gericht transferbeleid, wel wachten op opportuniteiten", vindt François Colin.

  "Dat is ook verontrustend, want de competitie is al halfweg als de ploegen op niveau komen." Ook het volk loopt niet (meer) warm. "De mensen krijgen steeds meer door dat het zwaartepunt van onze competitie toch aan het einde ligt."

  "Ik vind het ten slotte ook jammer dat alle ploegen met twee verdedigende middenvelders spelen. Topclubs doen het zelfs als ze tegen mindere ploegen spelen."