• home
 • video
 • pas verschenen

  Borlées vlak voor het EK: "We zijn geen favoriet"

  De broers Borlée zullen snel weten hoe laat het is.

  Jonathan en Kevin Borlée zijn al enkele jaren de vaandeldragers van de Belgische atletiek. Toch staan ze door allerlei blessures met twijfels aan de start van het EK. "Het wordt een sprong in het ongewisse."

  Jonathan en Kevin Borlée lopen, samen met de jonge Julien Watrin, dinsdag op de middag al meteen de reeksen van de 400 meter.

  "Het gaat goed", zegt Jonathan (foto). "De stage heeft me deugd gedaan. Het gevoel is steeds beter. We hebben er alles aan gedaan om na onze problemen toch nog op niveau te geraken."

  "Het wordt afwachten of het gebrek aan ritme ons niet zuur zal opbreken. We zijn dan ook geen favoriet. Die rol is weggelegd voor de Britten en Polen."

  Zijn broer Kevin beaamt dat. "Vroeger gingen we in topvorm naar zo'n EK en mikten we op de eerste twee plaatsen. Nu hebben we niet echt een doel op tafel gelegd. Het is een sprong in het ongewisse."

  "Er is dit jaar al goed gelopen op de 400 meter, maar er steekt niet echt iemand met kop en schouders bovenuit. Mijn 45"28 is niet slecht, maar het is toch ook niet wat ik gewend ben."

  Jacques Borlée: "Harde piste wordt een probleem"

  De kennismaking met de piste in Zürich, in het beroemde Letzigrund-stadion, was geen pretje voor de broers Borlée. "De piste is een beetje te hard", zegt vader en coach Jacques.

  "Dat is niet zo gunstig als je vijf wedstrijden moet lopen. Als het warm is, is de piste misschien wel snel, maar de herhaling van de inspanningen zal doorwegen. Dat wordt problematisch."