• home
 • video
 • pas verschenen

  Latvala wint Rally 1.000 Meren met drie seconden

  Typisch beeld uit de Rally van Finland: een jump op de snelle gravelwegen.

  Jari-Matti Latvala heeft voor eigen publiek de Rally van de 1.000 Meren in Finland gewonnen. De Fin kon in de achtste WK-manche zijn Volkswagen-ploegmaat Sébastien Ogier net achter zich houden. In het klassement loopt Latvala (143) zes punten in op de Fransman (187).

  Uitslag Rally van Finland

  1. Jari-Matti Latvala (Fin-VW Polo) - in 2u57'23"2
  2. Sébastien Ogier (Fra-VW Polo) - op 3"6
  3. Kris Meeke (GBr-Citroën) - 50"6
  4. Andreas Mikkelsen (Noo-VW Polo) - 1'52"5
  5. Mikko Hirvonen (Fin-Ford Fiesta) - 2'49"7

  Voor Jari-Matta Latvala is het zijn derde zege van het seizoen, na Zweden en Argentinië. Vicewereldkampioen Thierry Neuville gaf vrijdag op. De Duitstalige Belg had met zijn Hyundai een grote kei geraakt. In het klassement valt Neuville terug naar de zevende plaats.