• home
 • video
 • pas verschenen

  Kittel klopt Debusschere in na-Tourcriterium Ninove

  Ook in de Tour mocht Kittel 4 keer de champagne ontkurken.

  Marcel Kittel heeft de derde editie van het na-Tourcriterium in Ninove gewonnen. In een sprint met z'n drieën was hij sneller dan Belgisch kampioen Jens Debusschere en Tourwinnaar Vincenzo Nibali. Jan Bakelants moest opgeven na een valpartij.

  In een korte tijdrit voor het eigenlijke criterium trok de Portugees Rui Costa aan het langste eind, voor Greg Van Avermaet en Sep Vanmarcke.

  Na de start in Ninove kwam Jan Bakelants al snel ten val. Hij werd geraakt aan de knie en gaf er uit voorzorg de brui aan. Pas toen net na halfkoers de hemel opklaarde, werd de gashendel opengezet in het peloton.

  In de finale volgde de ene aanvalspoging na de andere. In de slotronde wrikten Jens Debusschere, Vincenzo Nibali en Marcel Kittel zich dan toch los van de rest. In de daaropvolgende sprint haalde Kittel het voor de Belgische kampioen en de geletruidrager.

  Uitslag

  1. Marcel Kittel (Dui)
  2. Jens Debusschere
  3. Vincenzo Nibali (Ita)
  4. Alessandro Petacchi (Ita)
  5. Greg Van Avermaet
  6. Luca Paolini (Ita)
  7. Rui Alberto Costa (Por)
  8. Sep Vanmarcke
  9. Matteo Trentin (Ita)
  10. Jurgen Roelandts