• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin: "Ben nu veel beter dan in 2012"

  "Ik heb nooit aan mezelf getwijfeld", zegt Goffin.

  David Goffin veroverde zaterdag in Kitzbühel zijn eerste ATP-titel. "Hard werken is de sleutel van het succes", zegt hij. "Goffin is nu echt wel vertrokken", denkt ex-tennisser Filip Dewulf. "Hij weet nu hoe het circuit in elkaar zit."

  "Een eerste ATP-titel is iets heel speciaals", zegt Goffin aan de RTBF. "Ik ben dan ook heel tevreden dat ik deze mooie zege heb kunnen behalen."

  "Hard werk is de sleutel van het succes. Ik heb hard getraind, er ontbrak enkel een kleine klik om dat om te zetten in overwinningen. Dat is nu gebeurd, maar ik had niet verwacht dat ik plots zoveel zou winnen op korte tijd."

  "Ik heb moeilijke lotingen gekregen op de voorbije grandslams, met bijvoorbeeld Murray op Wimbledon. Maar ik speelde wel goed en ook op training ging het vlot."

  "Mijn niveau is nu veel hoger dan dat van 2012 op Roland Garros, toen ik op het circuit kwam met die achtste finale tegen Federer. Ik ben nu al twee jaar hard aan het werken en progressie aan het maken. Het verschil met 2012 is groot, ik speel nu op mijn beste niveau."

  "Ik heb nooit aan mezelf getwijfeld en ben hard blijven werken. Ik wist dat ik niet veel extra's nodig had om succes te boeken op het circuit. Dankzij mijn zeges op de Challengers kwam ik met veel vertrouwen naar Kitzbühel. Nu ga ik even rusten en dan bereid ik me voor op de toernooien in de VS."

  Dewulf: "Alle puzzelstukjes vallen in elkaar"

  Ex-tennisser Filip Dewulf veroverde zelf twee ATP-titels in zijn carrière. De laatste van die twee pakte hij in 1997 in... Kitzbühel. Dewulf volgt het tennis nog steeds op de voet en dus belde Sporza hem op om het succes van Goffin uit de doeken te doen.

  "Soms lukt het en soms lukt het niet. Dat is nu eenmaal het lot van alle tennissers die geen topper zijn", is de verklaring van Dewulf. "Dat heeft te maken met vertrouwen en vorm. Als alle puzzelstukjes in elkaar vallen, kan je zo'n reeks neerzetten."

  "David had het moeilijk in het begin van het jaar en koos er dan voor een lichter programma af te werken. De zeges op het Challenger-circuit hebben zijn vertrouwen doen stijgen en daardoor is de bal aan het rollen gegaan."

  "Goffin kwam op het circuit met die vierde ronde op Roland Garros in 2012 en dat creëert enorm veel verwachtingen. Kim en Justine waren al gestopt, dus hij moest bij wijze van spreken het Belgische tennis redden."

  "Hij kon niet bevestigen in zijn tweede jaar en dan liep hij nog een polsbreuk op. Hij heeft dat allemaal moeten verwerken, heeft een andere trainer aangenomen en zat ongetwijfeld met vragen. Er werden ook vragen gesteld over zijn weerbaarheid, maar hij is blijven werken en er blijven in geloven en nu ziet het er weer heel goed uit."

  "Goffin zal komende weken nog stijgen op de ranking"

  "Ik denk dat hij nu echt wel vertrokken is", blikt Dewulf vooruit op Goffins toekomst. "Hij heeft geleerd uit zijn moeilijke periode en kent zichzelf nu veel beter. Hij weet nu ook hoe het werkt op het circuit en hoe hij moet omgaan met de druk."

  "David heeft de komende weken nog wat punten te verdedigen, maar op de US Open is dat niet het geval en ook daarna heeft hij er geen meer te verdedigen door zijn polsbreuk van vorig jaar. Bovendien zit hij vol vertrouwen, is hij natuurlijk een getalenteerde kerel en kan hij op elke ondergrond uit de voeten. Hij kan dus alleen maar stijgen op de wereldranglijst.