• home
 • video
 • pas verschenen

  D'Hooghe: "Vierde wissel toestaan bij verlengingen"

  De Duitse voetbalbond steunt D'Hooghe alvast bij zijn voorstel.

  Michel D'Hooghe komt met een opmerkelijk voorstel op de proppen. Voor het hoofd van de medische commissie van de FIFA moet het mogelijk zijn om bij verlengingen een extra wissel door te voeren.

  Michel D'Hooghe gaf een woordje uitleg in het Duitse blad Welt am Sonntag. "Tijdens verlengingen zouden we een extra wissel moeten toelaten", luidt zijn voorstel.

  "De coaches gebruiken meestal tijdens de reguliere speeltijd hun drie wissels. Maar wie geblesseerd raakt tijdens de verlengingen, moet hierdoor vaak op het veld blijven staan, om niet met een man minder te vallen."

  Het voorstel van D'Hooghe komt er niet zomaar. Tijdens het voorbije WK konden verschillende spelers niet meer gewisseld worden, aangezien de drie vervangingen al opgebruikt waren. De FIFA zoekt nu een manier om die spelers beter te beschermen.

  De Duitse bondsvoorzitter voelt wel iets voor de stelling van D'Hooghe. "Ik ben voorstander", reageert Wolfgang Niersbach. "Op het WK hebben we gezien tot welke toestanden dit kan leiden."