• home
 • video
 • pas verschenen

  Bolt: "Ik ga me op de 200 meter richten"

  Bolt snelde op de Gemenebestspelen naar goud.

  Usain Bolt ziet stilaan licht aan het einde van de blessuretunnel. De Jamaicaan liep zaterdag op de Gemenebestspelen zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Bolt pakte meteen goud op de 4x100 meter en sprak na afloop ook over zijn toekomstplannen. "Ik wil op de 200 meter onder de 19 seconden duiken."

  "Ik denk dat ik genoeg getoond heb op de 100 meter", vertelde Bolt bij de BBC. "Ik besef dat de mensen mij snel willen zien lopen op de 100 meter, maar ik hou van mijn 200 meter. Ik wil iets speciaals doen voor mezelf. Mijn hoofddoel is dus de 200 meter."

  Bolt heeft nog altijd het WR op de 200 meter op zijn naam staan: 19"19 liep hij op het WK in Berlijn in 2009. "Ik heb al gezegd dat ik onder de 19 seconden wil duiken", geeft Bolt nog mee. "Dat is een van mijn grootste dromen. Ik ga dus hard trainen en dan zien we wel tot wat ik in staat ben."

  Op 21 augustus wordt Bolt 28 en dat voelt ook de snelste spurter op aarde. "Ik merk het vooral na een training. Ik moet meer ijsbaden nemen en dat is niet zo fijn. Ik moet wat harder werken en minder uitgaan dan vroeger."