• home
 • video
 • pas verschenen

  Bekerwinnaar PEC Zwolle klopt Ajax in Nederlandse Supercup

  PEC Zwolle viert zijn overwinning met de supporters.

  PEC Zwolle heeft de Johan Cruijff Schaal gewonnen. Het klopte landskampioen Ajax in de Nederlandse Supercup met een zuinige 1-0. Voor PEC Zwolle is het de eerste Johan Cruijff Schaal uit de clubgeschiedenis.

  Ajax en Zwolle trapten het Nederlandse voetbalseizoen op gang met de strijd om de Johan Cruijf Schaal, het duel tussen de landskampioen en de bekerwinnaar.

  Net als in de bekerfinale van afgelopen seizoen waren het de manschappen van ex-Standard trainer Ron Jans die aan het langste eind trokken. Zwolle haalde het met het kleinste verschil na een doelpunt van Stefan Nijland in de 55e minuut.

  Voor PEC is het de eerste Johan Cruijff Schaal in de clubgeschiedenis. Ajax, dat de Nederlandse supercup vorig jaar won, pakte de trofee al acht keer. De match was overigens een heruitgave van de bekerfinale van vorig seizoen: toen won Zwolle met liefst 5-1 van Ajax.