• home
 • video
 • pas verschenen

  Westerlo en Moeskroen juichen, Genk pakt puntje

  Genk speelt 1-1 gelijk tegen Cercle Brugge.

  Na de tweede speeldag heeft nieuwkomer Westerlo nog steeds het maximum van de punten dankzij een mooie terugkeer tegen Charleroi. Moeskroen, die andere promovendus, behaalde tegen Waasland-Beveren zijn eerste punten van het seizoen. Racing Genk moest dan weer vrede nemen met een pover gelijkspel tegen Cercle Brugge.

  Racing Genk kon ook met interim-coach Pierre Denier niet overtuigen. Een blunder van de Genk-doelman bracht Cercle Brugge op voorsprong, maar Buffel kon nog voor de rust gelijkmaken. Een overwinning zat er voor beide ploegen niet meer in: 1-1.

  Westerlo deelt voorlopig de leiding met Anderlecht en Standard. De kampioen uit tweede klasse keek snel tegen een dubbele achterstand aan bij Charleroi, maar wist die scheve situatie nog recht te zetten: 2-3.

  Moeskroen-Péruwelz, tot slot, pakte zijn eerste punten tegen Waasland-Beveren. Diaby scoorde de enige goal van de match. Waasland-Beveren heeft nog geen punt kunnen rapen.

  Eerder op de avond ging Standard op de valreep winnen bij Kortrijk: 2-3. En vrijdag klopte Anderlecht Oostende met 0-2.

  Klik in onderstaande tabel om een verslag te lezen over de wedstrijden.