• home
 • video
 • pas verschenen

  Werd Marco Pantani vermoord? Het gerecht heropent zijn zaak

  Werd Pantani vermoord?

  Het Italiaanse gerecht heeft het onderzoek naar de dood van Marco Pantani in 2004 heropend. Dat meldt de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. Mogelijk heeft de ex-Tourwinnaar geen zelfmoord gepleegd en werd hij verplicht een overdosis cocaïne te nemen.

  Marco Pantani, die in 1998 de Tour en de Giro won, stierf op 14 februari 2004 op een hotelkamer in Rimini.

  Pantani, die 34 werd, was in 2004 depressief en op de dool. Hij werd achtervolgd door dopingbeschuldigingen en was vereenzaamd toen hij in een hotel in Rimini zijn intrek nam.

  Volgens de officiële versie werd een overdosis cocaïne hem fataal. Pantani's familie heeft de zelfmoordtheorie nooit geloofd en nu is daar ook bij het parket van Rimini twijfel over.

  Volgens La Gazzetta dello Sport zijn er aanwijzingen dat Pantani gedwongen werd om grote dosissen cocaïne te nemen. Hij zou onder meer geslagen zijn en verplicht geweest zijn om cocaïne, gemengd met water, te drinken.

  Mogelijk werd Pantani dus vermoord en dat wordt nu onderzocht. Zijn moeder Tonina bevestigde op Facebook alvast dat het onderzoek heropend is.

  Meer over Pantani via Lees ook:

  Snuister nog eens in de carrière van Pantani via de Lees ook. U kunt er zijn sportieve hoogtepunten en dieptepunten herbeleven.