• home
 • video
 • pas verschenen

  UCI legt Roman Kreuziger voorlopige schorsing op

  Kreuziger, hier bij de Gold Race van vorig jaar, start dus niet in Polen.

  Roman Kreuziger zal zijn rentree niet maken in de Ronde van Polen. De Tsjechische renner staat al een tijdje op de dopingradar van de UCI voor afwijkende bloedwaarden, maar wou morgen zijn comeback maken. De UCI verhindert dat nu met de voorlopige schorsing.

  Roman Kreuziger (Tinkoff-Saxo) werd kort voor de Ronde van Frankrijk van de deelnemerslijst geschrapt. In 2011 en 2012, toen hij nog voor Astana reed, had de Tsjech verdachte waarden in zijn bloedpaspoort laten optekenen. De UCI was niet tevreden met de uitleg van Kreuziger en wou de zaak onderzoeken.

  Maar het geduld van Kreuziger en zijn ploeg was duidelijk op, want de Tsjech wou morgen zijn wederoptreden maken in de Ronde van Polen. Zover komt het niet, want de Internationale Wielerunie heeft Kreuziger een voorlopige schorsing opgelegd. De UCI wil geen verdere commentaar geven op de zaak.

  Tinkoff-Saxo kan alvast niet lachen met de maatregel, of toch zeker niet met de timing. "We worden pas op minder dan 24u voor de start van een belangrijke WorldTour-wedstrijd geïnformeerd", klinkt het.

  "Kreuziger krijgt die schorsing, hoewel er geen concreet bewijs is dat hij iets mispeuterd heeft. De maatregel is enkel gebaseerd op de mening van enkele experten van de antidopingcommissie van de UCI."