• home
 • video
 • pas verschenen

  Swings pakt tweede goud op EK skeeleren

  Swings (archieffoto) en Tas wonnen op hetzelfde parcours.

  Bart Swings heeft op het EK skeeleren in Duitsland goud gepakt in de afvallingskoers over 20 kilometer. Sandrine Tas veroverde al haar vierde en vijfde titel bij de meisjes A-junioren.

  Swings had woensdag al goud veroverd in de 1.000 meter en vrijdagavond heeft hij daar nog een titel bijgedaan. In de afvallingskoers over 20 kilometer was Swings duidelijk de sterkste: ongeveer een kilometer voor de eindstreep nam hij de kop en stond hij die niet meer af.

  "Tot de laatste bocht heb ik gecontroleerd, daarna ben ik gegaan", reageert Swings. "De ploeg met mijn broer Maarten en met Tim Sibiet heeft goed gewerkt."

  De Belgen hebben nu al vijftien medailles veroverd in Geisingen, waaronder acht gouden exemplaren. Bij de meisjes A-junioren mocht Sandrine Tas haar vierde en vijfde EK-titel vieren in de 20 kilometer en de 500 meter sprint. Het EK skeeleren eindigt dit weekend.