• home
 • video
 • pas verschenen

  Marseille laat Valbuena naar Dinamo Moskou gaan

  Valbuena heeft afscheid genomen van de fans van Marseille.

  William Vainqueur (ex-Standard) krijgt met Mathieu Valbuena een Franse ploegmaat bij Dinamo Moskou. De kleine aanvallende middenvelder heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij de Russische club.

  De transfer van Valbuena, die sterk presteerde op het WK, zat er al een tijdje aan te komen, maar Marseille en Dinamo Moskou bleven discussiëren over het financiële plaatje.

  Marseille laat nu weten dat de deal een feit is. Volgens een van de bestuursleden ontvangt Marseille 7,5 miljoen euro. "Hiermee kan de club zelf enkele transferdossiers afronden", klinkt het. Valbuena zou volgens diezelfde bron de komende drie jaar ongeveer 10 miljoen euro op zijn bankrekening krijgen.

  Valbuena speelde sinds 2006 bij de club uit Zuid-Frankrijk. Hij veroverde in 2010 de landstitel en won ook drie keer de Ligabeker.