• home
 • video
 • pas verschenen

  Barcelona-verdediger: "Ik rook wanneer ik wil"

  Barcelona betaalde vorige maand 20 miljoen voor de Franse verdediger.

  De transfer van de al 30-jarige Jérémy Mathieu naar Barcelona voor 20 miljoen euro deed heel wat wenkbrauwen fronsen. De Franse verdediger heeft met enkele uitspraken in de Spaanse media nog meer stof doen opwaaien. "Ik rook wanneer ik dat wil", zei hij.

  "Ik rook niet vaak, maar ik doe het wel wanneer ik dat wil. Dat is een persoonlijke kwestie. Het zijn mijn prestaties op het voetbalveld die van belang zijn. De mensen zullen snel vergeten dat ik rook wanneer ze me zien lopen", verklaart Mathieu in Marca.

  "Ik rook geen volledig pakje per dag", had hij eerder laten optekenen in de Spaanse media. "Ik weet dat er een foto van mij met een sigaret is verschenen in de media, maar dat maakt mij niet uit."

  De ongezonde gewoonte van Mathieu was blijkbaar al langer een thema in Valencia, waar de Fransman tot voor kort voetbalde. Het clubbestuur had de verdediger daar al verschillende keren proberen te overtuigen te stoppen met roken. Er waren toen zelfs gesprekken met Mathieus vrouw, maar die hebben blijkbaar weinig uitgehaald.

  De zaak ligt extra gevoelig in Barcelona, want de club lanceerde vorig jaar nog een antirookcampagne in samenwerking met de Europese Commissie. Camp Nou is ondertussen ook een rookvrij stadion.