• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Herck: "Goffin heeft de juiste keuze gemaakt"

  David Goffin komt eindelijk weer boven water. Goffin won de voorbije weken drie Challengers en speelt morgen zijn eerste ATP-finale uit zijn carrière. Voor Daviscup-coach Johan Van Herck zijn de resultaten geen verrassing. "Als alle puzzelstukjes passen, is Goffin gewoon een hele goeie tennisser."

  David Goffin won de voorbije weken de Challengers van Scheveningen, Poznan en Tampere. Ook op het ATP-toernooi van Kitzbühel is de tennisser op dreef. Goffin knokte zich vanmiddag naar zijn eerste ATP-finale ooit.

  "Het was een hele goeie keuze om op iets kleinere toernooien te spelen", vindt Daviscup-coach Johan Van Herck. "Hij heeft er veel vertrouwen opgedaan. We kennen zijn talent. Als alle puzzelstukjes in elkaar passen, is hij een hele goeie tennisser. Dat blijkt ook uit de resultaten op dit toernooi."

  Maar wat zijn die resultaten eigenlijk waard? "Je mag het niveau toch niet onderschatten. Het zijn niet de echte topspelers, maar hij heeft 18 matchen zonder setverlies op een rij gewonnen. Dat betekent dat je duidelijk beter bent dan die tegenstanders."

  Goffin staat er dus weer na een moeilijk seizoen in 2013, waarin hij sukkelde met blessures aan zijn pols en been. "Hij moest zijn doorbraak bevestigen en eventueel beter doen, maar kwam in een negatieve spiraal. Dat heeft zijn tol geëist. Hij moest zelf enkele zaken op een rijtje zetten. De laatste weken was er al progressie en wedstrijden winnen is de beste oplossing."

  En wat kan Goffin in de finale? "Hij heeft in zijn halve finale mentale weerbaarheid getoond door een set op te halen. Een goeie Goffin heeft een kans tegen elke speler buiten de top 15. Hij zal er volop in geloven."

  "De overgang naar hardcourt zal wel vlot verlopen"

  David Goffin werkte de voorbije weken graveltoernooien af. Maar de volgende belangrijke afspraak, de US Open, wordt op hardcourt gespeeld. Waarom kiest Goffin voor die aparte voorbereiding?

  "Hij heeft naar zichzelf gekeken. Hij wou wedstrijden winnen en heeft gekozen voor zijn beste ondergrond. Dat was een keuze voor zijn carrière op lange termijn. Het vertrouwen terugkrijgen was belangrijk. En die overgang naar hardcourt zal wel vlot gaan. De spelers weten wat ze moeten doen op die ondergrond."