• home
 • video
 • pas verschenen

  Rohan Dennis trekt nog tijdens het seizoen naar ander team

  Rohan Dennis won dit jaar een rit in de Ronde van Californië.

  Rohan Dennis (Garmin-Sharp) rijdt vanaf 4 augustus voor BMC. Hij zou volgend jaar al van team veranderen, maar krijgt nu de toestemming van de UCI om meteen over te stappen. "Ik wil iedereen bij Garmin bedanken voor de mooie tijd", zegt Dennis.

  Rohan Dennis had al een akkoord met BMC voor een overgang na het seizoen, maar stapt nu, midden in het wielerseizoen, dus al over naar zijn nieuwe team. De 24-jarige Australiër wordt zo per direct ploegmaat van Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet.

  Jonathan Vaughters, teammanager bij Garmin-Sharp, vindt de transfer revolutionair. "Deze overeenkomst is niet alleen een goeie zaak voor de teams en de renner, maar het is een vooruitgang voor de wielersport in het algemeen. We wensen Rohan alle geluk bij zijn nieuwe team."

  Ook bij BMC zijn ze te spreken over hun nieuwe renner. "Rohan zal onze mogelijkheden in het werk tegen de klok aanzienlijk doen verbeteren en hij kan ook de leiding nemen tijdens eendagswedstrijden en rittenwedstrijden van een week", zegt BMC-manager Jim Ochowicz.

  Dennis zelf kijkt vooral uit naar de samenwerking met Allan Peiper. "Hij ontfermde zich in het verleden al over mij en ik kijk ernaar uit om samen met hem deel uit te maken van BMC in de toekomst."