• home
 • video
 • pas verschenen

  Niels Albert rijdt criterium op vraag van supporters

  Niels Albert kruipt weer eventjes op zijn fiets.

  Niels Albert heeft zijn deelname aan het na-tourcriterium van Heist-op-den-Berg bevestigd. De veldrijder, die gestopt is door hartproblemen, zal er volgende week dinsdag enkele rondjes meerijden. Maar van een comeback is zeker geen sprake.

  Ex-wereldkampioen veldrijden Niels Albert moest in mei plotsklaps een punt achter zijn carrière zetten door hartritmestoornissen. Zware fysieke inspanningen kunnen hem fataal worden, dus zit koersen er niet meer in voor Albert.

  Maar op het criterium van Heist-op-den-Berg zal Albert weer op zijn fiets kruipen om enkele rondjes mee te rijden. Dat nieuws werd vanochtend door zijn fanclub op Facebook de wereld ingestuurd en werd door Albert op een persconferentie bevestigd.

  Zijn deelname komt er op vraag van de fans, die op een waardige manier afscheid willen nemen. Albert moet zich wel rustig houden en zal maar drie rondjes fietsen.

  "Ik ging graag in op dit voorstel van de organisatoren om op deze manier mijn fans te bedanken", zegt Albert. "Ik ga drie rondjes rijden op mijn eigen tempo. Ik krijg nu toch mijn afscheidsfeest en daar ben ik de mensen van Heist-op-den-Berg enorm dankbaar voor."

  Albert benadrukt wel ook dat hij helemaal geen comeback plant. Hij sluit ook niet uit dat er nog een afscheid volgt in het veld.

  Criterium zal ook de naam van Albert dragen

  Heist-op-den-Berg is een buurgemeente van Tremelo, de woonplaats van Niels Albert. Het criterium zal dan ook omgedoopt worden tot het "Niels Albert Criterium van Heist-op-den-Berg".

  "Wij wilden iets speciaals doen voor Niels", vertelt de organisatie. "Hij was altijd aanwezig op ons evenement en nu was het aan ons om hem te bedanken. Albert zal drie rondjes rijden en zal daarbij de supporters langs de kant van de weg begroeten."

  "Dat toppers zoals Kittel, Gallopin en Petacchi hierdoor in de schaduw zullen staan, moeten ze er maar bij nemen."