• home
 • video
 • pas verschenen

  Hiddink: "Attractief voetbal is niet genoeg"

  Guus Hiddink staat voor de tweede keer aan het roer bij Nederland.

  Guus Hiddink is in Zeist officieel voorgesteld als nieuwe bondscoach van Nederland. Hij volgt bij de nummer drie van het voorbije WK Louis van Gaal op, die naar Manchester United verhuisde. Zijn assistenten worden Danny Blind, die na het EK 2016 bondscoach wordt, en Ruud van Nistelrooy.

  "Met Hiddink haalt Nederland opnieuw een topcoach van eigen bodem met een schat aan internationale ervaring in huis", vertelde KNVB-directeur Bert van Oostveen.

  Hiddink zei bij zijn presentatie trots te zijn om voor de tweede keer trainer van Oranje te worden. Eerder trainde hij de ploeg al van 1995 tot 1998. Onder zijn bewind werd Nederland nog vierde op het WK in Frankrijk. "Ik zeg het niet vaak, maar het is eervol hier te zitten."

  Hiddink, afgelopen seizoen adviseur bij PSV, liet ook zijn licht schijnen over het begrip "Hollandse school". "De Hollandse school is een omvangrijk begrip. Attractief, initiatiefrijk spel is niet genoeg. De wil om te overleven is ook nodig. Die combinatie was goed te zien op het afgelopen WK. Die resultaten hebben het Nederlandse voetbal een boost gegeven."