• home
 • video
 • pas verschenen

  Habibou: "Wat nu? Ik ben klaar om te vertrekken bij Gent"

  "Als ik toch mag spelen, wil ik scoren voor de fans."

  Habib Habibou is op een zijspoor geraakt bij AA Gent. "Dit duidt op een gebrek aan respect", reageert de spits. Maar trainer Hein Vanhaezebrouck is duidelijk: "Hij bracht niet voldoende in de voorbereiding."

  Vorig seizoen scoorde Habibou 11 keer in 15 wedstrijden bij AA Gent. Onder de nieuwe coach Hein Vanhaezebrouck is hij echter geen titularis meer. Hij werd zelfs niet geselecteerd voor de competitieopener tegen Cercle Brugge.

  "Ik weet niet wat er aan de hand is", vertelt Habibou in Het Laatste Nieuws. "Ik heb hard gewerkt en in de oefenduels heb ik me geamuseerd. Ik was klaar om te bevestigen. De spelers die nu op mijn positie staan hebben ook kwaliteiten, maar kijk naar mijn cijfers. Ik ben een van de beste spitsen die AA Gent ooit gehad heeft."

  De spits is gefrustreerd en zegt geen uitleg te krijgen van Vanhaezebrouck. "Ik krijg enkel te horen dat ik zijn beslissing moet accepteren." Toch laat de trainer van Gent in de krant wel in zijn kaarten kijken. "Habibou heeft gewoon te weinig gebracht in de voorbereiding. Ik vind het niet vreemd dat hij nu op de bank zit. Je mag nooit teren op het verleden. Ook niet als het vorige seizoen zo goed was."

  "Ik weet dat Habibou een sterke persoonlijkheid heeft, maar hij is een spits. Spitsen die een sturende rol kunnen hebben in een ploeg zijn heel zeldzaam. Ik heb wel al met Habibou gesproken en hij weet welke stappen hij moet zetten." Vanhaezebrouck beslist pas na de laatste training of Habibou tegen KV Mechelen wel deel uitmaakt van de selectie.

  "Daar reken ik eerlijk gezegd niet op", zegt Habibou. "Hoe het nu verder moet? Voorlopig ben ik nog een Buffalo, maar mijn manager en het bestuur discussiëren over mijn toekomst. Ik had in het begin van het seizoen niet de intentie om Gent te verlaten, maar nu ben ik klaar om te vertrekken. Al moet het voor beide partijen een goede oplossing zijn. Voor een spits die twintig doelpunten scoort, moet je geld op tafel leggen."