• home
 • video
 • pas verschenen

  Club weigert gedwongen promotie naar bevordering door KBVB

  De Naamse eersteprovincialer RUS Assesse is gisteren voor het Uitvoerend Comité van de KBVB verschenen. De club moet van de KBVB verplicht naar vierde klasse promoveren, maar weigert dat te doen. Het Uitvoerend Comité stelde Assesse echter in het ongelijk.

  RUS Assesse eindigde vorig seizoen als derde in zijn reeks in eerste provinciale en sleepte zo een ticket voor de eindronde in de wacht. Daarin verloor de Naamse club in de laatste ronde met 3-1 van Ganshoren, maar door het failliet van RWDM Brussels (derde klasse) moest Assesse alsnog naar bevordering promoveren. 

  Daar wou de club niets van weten. "In bevordering spelen vereist een groter budget, en dat is een probleem voor onze club. Bovendien zouden we in vierde klasse B terechtkomen, een reeks waar nauwelijks clubs uit onze regio in spelen."

  Assesse trok naar het Sportcomité, maar ving daar bot. Ook het Uitvoerend Comité stelde gisteren de Naamse club in het ongelijk. En zo zal Assesse verplicht haar opwachting maken in vierde klasse B.