• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Vande Broek: "Yellow Tigers beginnen te leven"

  De Yellow Tigers willen 6 op 9 voor eigen volk

  De Yellow Tigers openen vandaag in Leuven een tweede drieluik in de World Grand Prix volleybal. De Belgische vrouwen ontmoeten Canada, Nederland en Argentinië. Bondscoach Gert Vande Broeck verwacht een boost door de thuisfans. Alle matchen worden overigens live uitgezonden op onze livestream.

  De Yellow Tigers namen uit het eerste luik van de World Grand Prix in Peru een 6 op 9 mee. "Dat willen we nu opnieuw. Met minder zijn we niet tevreden en meer is bonus", zegt bondscoach Gert Vande Broek.

  "Onze kaarten in de World Grand Prix liggen gunstig. Na die 6 op 9 in Peru wordt het komende weekend cruciaal. De match tegen Canada vrijdag moeten we alvast kunnen winnen. Canada is aanvallend sterk, maar blijft een haalbare kaart door een hoge foutenlast."

  Zaterdag wacht met Nederland dan de moeilijkste opponent. "Nederland is een opkomend land. Het heeft een jonge talentrijke groep, met veel gestalte en presteert heel sterk. Wat we tegen hen kunnen rapen, is meegenomen"

  "Argentinië ken ik het minst goed. Daarom plaatsten we die match bewust op zondag, zodat we ze nog twee keer kunnen scouten voor we ze ontmoeten. Maar in principe is het zeker een ploeg die we aankunnen."

  "Speelsters kunnen om met thuisdruk"

  Volgens Gert Vande Broeck is het zeker een voordeel om voor eigen volk te kunnen spelen. "Ik denk wel dat het thuisvoordeel zal meespelen, er zal toch veel volk zijn en dat zal voor ambiance zorgen."

  "De Yellow Tigers beginnen echt wel te leven in België. Het is niet slecht dat er al 2.000 kaarten verkocht zijn per match. Thuis spelen beperkt ook onze verplaatsingen en dat speelt ook een rol. Een lager aantal reiskilometers heeft zeker een impact."

  "Vroeger voelden mijn speelsters wel meer druk om voor eigen volk te spelen omdat ze hier meer in de schijnwerpers staan. Toen werkte ik soms liever in de luwte, maar ondertussen moeten we ook wel voor eigen volk kunnen presteren."

  "Met een nieuwe 6 op 9 blijven we op koers voor de Final Four. Dat is onze sportieve ambitie, maar de echte doelen komen later met het WK dit jaar en het EK 2015 in eigen land."