• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Horebeek: "Volgend jaar rijd ik voor wereldtitel"

  Jeremy Van Horebeek

  Met nog vier Grote Prijzen op de kalender stevent motorcrosser Jeremy Van Horebeek af op de vicewereldtitel. "Erg mooi voor een tweede seizoen op het hoogste niveau", vindt de 24-jarige Yamaha-rijder.

  Vorig weekend won Jeremy Van Horebeek voor het eerst een wedstrijd in de MXGP-klasse. "Ik wist dat ik talent heb en hard met een motor kan rijden, maar een zege geeft een apart gevoel", vertelt hij aan Sporza.

  In het klassement volgt Van Horebeek (562) op 57 punten van de ongenaakbare leider Antonio Cairoli (619).

  ""Toni" wordt opnieuw de verdiende wereldkampioen. We staan met drie Belgen in de top 10, maar de Italiaan bulkt van het talent en zit met veel karakter op zijn motor."

  "Vicewereldkampioen lijkt me al erg mooi voor een tweede seizoen op het hoogste niveau. Daar kan ik vrede mee nemen. Volgend jaar wil ik vol voor de wereldtitel rijden. Dat moet mogelijk zijn."

  "Dit jaar ga ik nog mijn uiterste best doen in de laatste Grote Prijzen. Ik mik telkens op het podium en hopelijk win ik nog een keer."

  Kijk zondag naar de GP van België op Sporza

  Zondag rijdt Jeremy Van Horebeek in Lommel de Grote Prijs van België, de 15e manche van het WK-seizoen. "Persoonlijk is het niet mijn favoriete omloop. Ik kan goed rijden in het diepe zand, maar erg graag doe ik dat niet. Ik kijk er wel naar uit om dicht bij de deur voor veel mensen te crossen", zegt hij.

  U kunt de Grote Prijs zondag live volgen in Sporza op Canvas en via ons livestreamkanaal. Kris Meertens en oud-motorcrosser Marniq Bervoets verzorgen het commentaar vanuit Lommel.