• home
 • video
 • pas verschenen

  STVV-voorzitter: "We kunnen meespelen voor promotie"

  De eersteklassers hebben hun eerste wedstrijd al in de benen, komend weekend staan ook de clubs uit tweede klasse voor hun eerste schooldag. Sint-Truiden greep vorig seizoen naast promotie en wil deze keer wel aan het langste eind trekken. "We kunnen meespelen voor promotie."

  "Ik verwacht een mooie en spannende competitie", klinkt het bij Sint-Truiden-voorzitter Bart Lammens. "Er zijn veel ploegen die voor promotie gaan."

  "White Star Woluwe en Lommel hebben vorig jaar hard gewerkt om aansluiting te vinden met ons en Eupen. OH Leuven en Bergen zakten uit eerste klasse en ook in Antwerpen wordt er nog altijd hard gewerkt aan een ploeg voor eerste klasse. Er zal hard geknokt worden voor de promotie."

  Hoe schat Lammens de kansen van STVV in? "Onze ploeg is versterkt. We hebben er alles aan gedaan om onze zwakke punten weg te werken. Ik denk dat we op de meeste plekken een stap vooruit gezet hebben."

  "Maar we wachten de eerste periode af vooraleer we uitspraken kunnen doen over onze kansen. We hebben er vertrouwen in dat we weer kunnen meespelen voor promotie. We gaan er voor."

  "Kunnen de onvolmaaktheden nooit helemaal wegwerken"

  Vorig seizoen eindigde Sint-Truiden derde, maar in de eindronde liep het mis. Toch blijft Yannick Ferrera (foto) op post als trainer. "We hebben vorig jaar hard gezwoegd en werden op de meet geklopt", zegt voorzitter Lammens.

  "Dat was pijnlijk, maar we hebben samen beslist om die bladzijde om te draaien en er nog harder voor te gaan. We hebben bekeken waar het fout was gegaan en we hebben spelers gehaald waarvan we denken dat ze het verschil kunnen maken."

  Waar liep het vorig seizoen dan mis? "Het was een combinatie: bij het bestuur, de staf en de kern waren er onvolmaaktheden. Die gaan we nooit helemaal kunnen wegwerken, maar we hebben enkele punten proberen te verbeteren."

  "Je moet een heel seizoen op een bepaald niveau presteren om niet op het einde geklopt te worden. Daarom hebben we er alles aan gedaan om een plek in eerste af te dwingen."