• home
 • video
 • pas verschenen

  Opvolging verzekerd: Duitsland wint EK U19

  De jonge Duitsers vieren het doelpunt van Mukhtar.

  De toekomst van het Duitse voetbal oogt fraai. De ploeg die onlangs wereldkampioen werd kan nog wel even mee en de U19 heeft zich donderdag tot Europees kampioen gekroond. De jonge Duitsers versloegen in de finale Portugal met 1-0.

  Duitsland domineerde de wedstrijd, maar kon zijn overwicht pas vlak voor de rust omzetten in een doelpunt. Hany Mukthar, een speler van Hertha BSC, nam de Portugese doelman te grazen toen hij een voorzet met zijn knie in doel verlengde.

  De jonge Duitsers waren ook na de rust baas, al had Portugal ook zijn kansjes. Toch was de 2-0 nog dichterbij dan de gelijkmaker.

  Voor Duitsland is het de tweede Europese titel bij de U19 in zes jaar. In 2008 triomfeerde het ook al. Vreemd genoeg was er van die ploeg maar één speler bij op het voorbije WK: derde doelman Ron-Robert Zieler.