• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho: "Lukaku had geen zin in concurrentiestrijd"

  "Romelu is een goede kerel die zijn geluk verdient", zegt Mourinho.

  Chelsea-coach José Mourinho heeft gereageerd op het vertrek van Lukaku. "Romelu wilde enkel de onbetwistbare eerste keus zijn in de spits", zegt de Portugees, die het voorbije jaar regelmatig hard was voor zijn jonge spits. Maar Mourinho wenst Lukaku toch het allerbeste. "Hij verdient zijn geluk."

  "Romelu's mentaliteit was altijd heel duidelijk: hij wilde de onbetwistbare eerste keuze zijn in de spits en altijd spelen. Maar bij een grote club als Chelsea kan je een speler zoiets niet beloven", zei Mourinho op een persconferentie na een oefenmatch tegen Vitesse.

  "Lukaku was daarom niet echt gemotiveerd om terug te keren naar Chelsea. Everton kwam dan aanzetten met een serieus bod. Heel belangrijk voor Chelsea, zeker omdat we altijd in orde willen zijn met de regels van de 'Financial Fair Play'."

  "We hebben heel wat spelers gekocht, maar met de verkoop van David Luiz (voor 50 miljoen euro naar PSG, red) en Lukaku heeft Chelsea een goede zaak gedaan om de financiën in balans te houden."

  "Het belangrijkste is dat Romelu gelukkig is en dat alles goed verloopt voor hem. Hij is een goede kerel die heel erg bezig is met de organisatie van zijn carrièreplanning. Chelsea en ik wensen hem het allerbeste, want hij verdient zijn geluk."