• home
 • video
 • pas verschenen

  Mignolet penaltyheld tegen Manchester City

  Opdracht volbracht voor Lucas Leiva en Simon Mignolet.

  De Engelse vicekampioen Liverpool heeft in New York kampioen Manchester City geklopt na strafschoppen. Rode Duivel Simon Mignolet stopte twee penalty's in de oefenwedstrijd. Bij City was aanvoerder Vincent Kompany nog niet van de partij.

  In de tweede speelhelft kreeg Simon Mignolet zijn eerste speelminuten van het seizoen. Na de late gelijkmaker van de Engelse international Raheem Sterling (foto) in het Yankee Stadium mocht de doelman zich opmaken voor de penaltyreeks.

  Mignolet onderscheidde zich op twee penalty's. Touré trapte zwak, maar bij die van Navas zat hij in de goede hoek. Enkel de 17-jarige jeugdspeler Iheanacho wist Mignolet te verschalken. Bij Liverpool zetten Can, Henderson en Lucas de penalty's om.

  City speelde nog zonder aanvoerder Vincent Kompany. Dedryck Boyata stond de hele wedstrijd op zijn positie: centraal in de verdediging.

  Manchester City - Liverpool 2-2 (1-3)

  Doelpunten:

  • 53' Jovetic 1-0
  • 59' Henderson 1-1
  • 67' Jovetic 2-1
  • 85' Sterling 2-2

  Strafschoppen:

  • 0-0: Kolarov op de deklat
  • 0-0: Sturridge schiet over
  • 0-0: Mignolet pakt zwakke penalty Touré
  • 0-1: Can scoort
  • 0-1: Mignolet zit in de goede hoek en pakt penalty Navas
  • 0-2: Henderson scoort
  • 1-2: Iheanacho scoort
  • 1-3: Lucas scoort

  Manchester City: Caballero (46' Hart), Clichy (70' Richards), Kolarov, Boyata, Nastasic, Fernando, Navas, Zuculini, Milner (46' Iheanacho), Jovetic (70' Yaya Touré), Dzeko (46' Sinclair)

  Liverpool: Jones (46' Mignolet), Kelly (46' Robinson), Enrique (46' Johnson), Coates, Kolo Touré, Gerrard (76' Lucas), Coutinho, Sturridge (76' Sahko), Henderson, Allen (65' Can), Lambert (46' Sterling)