• home
 • video
 • pas verschenen

  Marseille zal dan toch in zijn eigen stadion spelen

  Michy Batshuayi zal dus gewoon in het Stade Vélodrome te zien zijn.

  Marseille zal ook de komende drie seizoenen in het gerenoveerde Stade Vélodrome spelen. De Franse club had al een tijdje een discussie met het stadsbestuur over de huurprijs en dreigde ermee zijn thuismatchen in Montpellier af te werken.

  Marseille ligt al enkele weken overhoop met het stadsbestuur. De stad Marseille had het Stade Vélodrome gerenoveerd, maar volgens de voetbalclub lag de huurprijs voor de komende seizoenen veel te hoog.

  Daardoor wou Marseille voor zijn eerste thuismatch van het seizoen, een wedstrijd tegen Montpellier, uitwijken naar... Montpellier. Maar zover komt het dus niet.

  Clubeigenaar Margarita Louis-Dreyfus en burgemeester Jean-Claude Gaudin hebben een akkoord bereikt. Marseille zal jaarlijks 7,4 miljoen euro betalen voor de huur.

  Ter vergelijking: de voorbije jaren, waarbij aan het stadion gewerkt werd, hoefde Marseille slechts 50.000 euro te betalen. "Ik heb een grote inspanning gedaan voor de fans en de inwoners van Marseille", reageert Louis-Dreyfus.