• home
 • video
 • pas verschenen

  Li Na geeft verstek voor US Open met knieblessure

  Li Na won begin dit jaar nog de Australian Open

  De Chinese Li Na zal niet deelnemen aan de US Open (25 augustus - 8 september), het laatste grandslamtoernooi van het jaar. De nummer 2 van de wereld heeft nog te veel last van een aanslepende knieblessure.

  Li Na maakte het nieuws zelf bekend. "Jammer genoeg moet ik passen voor de komende WTA-toernooien in Montréal en Cincinnati, net als voor de US Open."

  Na haar winst op de Australian Open in januari bleef de 32-jarige Chinese zoeken naar haar beste vorm. Zowel op Roland Garros (eerste ronde) als op Wimbledon (derde ronde) moest Li Na vroegtijdig haar koffers pakken. Vandaag kwam er meer duidelijkheid over de oorzaak. "Sinds maart heb ik last van mijn knie en was ik niet meer klaar om te spelen op het hoogste niveau."

  "Mijn medisch team heeft me aangeraden mijn knie rust te gunnen, zodat die kan genezen. Ik kijk er naar uit om opnieuw op de toernooien in Wuhan en Peking (die eind september plaatsvinden) te verschijnen."

  Eerder deze maand moest Li Na al een grote teleurstelling verwerken. De Chinese tennisfederatie haalde coach Carlos Rodriguez (foto) terug naar Peking. "Li Na heeft gehuild", vertelde de ex-coach van Justine Henin toen.