• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "Blij dat ik nu écht deel uitmaak van Chelsea"

  Thibaut Courtois aan het werk tijdens zijn eerste Chelsea-training.

  Voor Thibaut Courtois is het hoofdstuk Chelsea nu eindelijk van start gegaan. De Rode Duivel stond donderdag een eerste keer op het trainingsveld van de Londense club. Courtois is blij dat zijn Chelsea-avontuur nu definitief begint en is ook ambitieus. "Ik wil hier prijzen pakken," zegt de 22-jarige Belg.

  "Het is drie jaar geleden dat ik mijn handtekening zette onder een contract bij Chelsea. Ik ben blij dat ik nu ook effectief hier ben en écht deel uitmaak van de club", vertelt Thibaut Courtois op de website van Chelsea.

  "Toen ik hier drie jaar geleden tekende, had ik amper één seizoen gespeeld in de Belgische eerste klasse. Ik was een nobody. In de voorbije drie jaar ben ik veel sterker geworden en heb ik naam gemaakt voor mezelf in het voetbal."

  "Nu is het aan mij om ook bij Chelsea hard te blijven werken en vooruitgang te blijven maken. Ik wil de ploeg graag helpen om haar doelen te bereiken. Mijn nieuwe teammaats hebben me al goed opgevangen. Dat ik al enkele spelers kende, heeft mijn integratie vergemakkelijkt."

  "Een club als Chelsea heeft altijd de ambitie om zoveel mogelijk prijzen te pakken. Chelsea wil de titel veroveren in Engeland, bekers pakken en de finale van Champions League winnen. Er zijn natuurlijk nog sterke teams in Engeland en Europa, maar wij zijn in staat om in elke competitie tot het einde mee te doen", weet Courtois.

  "Kijk ernaar uit op Stamford Bridge te spelen in Chelsea-kleuren"

  Thibaut Courtois debuteerde vorig seizoen al op Stamford Bridge... met Atletico Madrid, dat Courtois drie seizoenen huurde van Chelsea. Met Atletico knikkerde hij Chelsea uit de halve finales van de Champions League, maar kreeg desondanks wel een warm onthaal van het thuispubliek.

  "Het was heel leuk dat de Chelsea-fans mij waardeerden. Het was heel speciaal dat ze voor mij applaudisseerden. Hopelijk kan ik de supporters nog mooie momenten bezorgen door te helpen om wedstrijden te winnen en prijzen te pakken", zegt Courtois.

  "Die avond was een heel goeie ervaring, maar uiteraard was het een beetje raar om op Stamford Bridge te spelen voor de tegenpartij. Ik kijk er dan ook naar uit om op Stamford Bridge te spelen in de kleuren van Chelsea."

  Intussen heeft Courtois er ook zijn eerste training bij Chelsea opzitten, onder leiding van de gerenommeerde keeperstrainer Christophe Lollichon. "Het was een heel leuke training. Het was geweldig om met hem samen te werken. Hij legt enorm veel variatie in zijn oefeningen om de doelmannen beter en sneller te maken."

  "Ik weet dat ik op alle vlakken nog vooruitgang kan boeken. Ik ben nog maar 22 jaar. Ik moet hard blijven werken en mezelf bewijzen op de training. Ik kan niet meer doen dan goed spelen en dan hopen dat de trainer voor mij kiest. Dat geldt ook voor de anderen."