• home
 • video
 • pas verschenen

  Buffel: "De spelers mogen niet aan zichzelf denken"

  "Het echte Racing Genk moet nu opstaan."

  Racing Genk is al na de eerste speeldag een stuurloos schip na het ontslag van trainer Emilio Ferrera. "Als groep waren we niet klaar voor zijn aanpak", zegt Thomas Buffel in Het Laatste Nieuws en Het Belang van Limburg. "Maar sommige spelers verliezen soms ook het ploegbelang uit het oog."

  "Ik had de indruk dat Ferrera nog veel wilde veranderen", zegt Buffel. "Hij was ook naast de ploeg volop bezig de infrastructuur naar zijn hand te zetten. Dat is nu abrupt afgebroken."

  "Ik heb nooit moeten trainen zoals onder Ferrera. Zijn aanpak was vernieuwend, ik heb me geen moment verveeld. Maar ik heb gemerkt dat niet iedereen zijn ideeën zo makkelijk oppikte. Als groep waren we dus niet echt klaar voor zijn aanpak."

  Buffel zelf vindt het dus jammer dat Ferrera moest ophoepelen, maar wil er het positieve uit halen. "Dit moet een keerpunt zijn voor de spelersgroep", vindt Buffel.

  "Onze kern bestaat op dit moment uit eilandjes en dat zie je vooral op de momenten dat het minder gaat. We hebben ook veel intuïtieve voetballers, getalenteerde spelers die zichzelf willen bewijzen en daardoor het ploegbelang wel eens uit het oog verliezen."

  "We moeten opnieuw naar de basis en dat is werken voor elkaar. De spelers moeten niet zichzelf, maar Genk beter maken. Over de trainer moet de club nu vooral geen overhaaste beslissing nemen. De spelers moeten zich snel opladen en positief zijn naar elkaar toe. Het echte Racing Genk moet nu opstaan."