• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Gaal ziet United na penalty's winnen van Inter

  Rooney in actie tijdens het oefentoernooi in Miami.

  Manchester United neemt in de Verenigde Staten deel aan de "International Champions Cup" om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Aan het oefentoernooi nemen acht Europese clubs deel, waaronder Real Madrid, AC Milan en Manchester City. In de wedstrijd tegen Inter Milaan won de ploeg van Louis van Gaal pas na penalty's.

  Rode Duivels Marouane Fellaini en Adnan Januzaj zijn er niet bij in Miami, zij werden net als WK-ganger Robin van Persie thuisgelaten voor de Amerikaanse tour van United. Wel van de partij, onder meer Juan Mata en Wayne Rooney die met respectievelijk Spanje en Engeland al vroeg uit het WK-toernooi lagen.

  In een match met weinig kansen zorgde voormalig United-verdediger Nemanja Vidic in de beginfase voor het meeste gevaar, maar zijn kopballen konden doelman Anders Lindegaard niet echt verontrusten.  Bij United was Rooney de meest bedrijvige man, maar zijn schot met rechts vloog net over.

  Na 90 minuten stond het nog altijd 0-0 en dus moesten penalty's voor een winnaar zorgen. Daarin won United met 5-3.

  Manchester United - Inter Milaan: 0-0 (5-3)

  Manchester United: Lindegaard (46' De Gea) , Smalling (46' Blackett), Jones (46' Keane), Evans, Valencia (46' Shaw), Fletcher, Herrera (46' Cleverley), Young, Mata ( 46' Kagawa),  Rooney (46' Zaha), Welbeck (46' Nani (77' Hernandez))

  Inter: Handanovic (63' Carrizo),  Jesus, Vidic (71' Andreolli), Ranoccia, D'Ambrosio, Jonathan (83' Guarin), Kuzmanovic (63' Taider), Botta (63' Laxalt), Dodo (63' Nagatomo), Khrin (46' M'Vila), Icardi