• home
 • video
 • pas verschenen

  Spelverdeler Charleroi keert terug naar Barcelona

  Demond Mallet (r) heeft drie seizoenen het shirt van Charleroi gedragen.

  De Amerikaanse basketbalspeler Demond Mallet verlaat Charleroi. De 36-jarige spelmaker heeft een akkoord met zijn Spaanse ex-club Joventut Badalona, het team waarvoor hij tussen 2007 en 2009 speelde.

  Joventut Badalona is een basketbalclub uit één van de buitenwijken van Barcelona. Het team, dat altijd al op het hoogste niveau heeft gespeeld in Spanje, werkt zijn thuiswedstrijden af in de olympische basketbalarena van Barcelona.

  Demond Mallet, de neef van Shaquille O'Neal, heeft drie seizoenen het shirt van Charleroi gedragen. In 2011 leidde hij Charleroi naar de titel. Mallet werd toen ook verkozen tot MVP.

  Na een korte periode bij het Israëlische topteam Maccabi Tel-Aviv in 2012 keerde hij terug naar Charleroi voor de play-offs. Daarna trok hij naar Duitsland, om vorig seizoen weer in Charleroi te belanden.