• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "EL-groepsfase halen zou mooie beloning zijn"

  Michel Preud'homme schat de kansen op fiftyfifty.

  Club Brugge neemt het donderdag in de derde EL-voorronde op tegen Brøndby. Coach Michel Preud'homme en kapitein Timmy Simons zijn op hun hoede. Simons steekt de ambities wel niet onder stoelen of banken: "We willen de groepsfase halen."

  Club Brugge-coach Michel Preud'homme probeert de favorietenrol van zich af te schuiven. "Mensen leggen graag de druk bij ons, daar moeten we mee leven. Maar volgens mij zijn de kansen fiftyfifty. Brøndby is een club met veel mogelijkheden, net als wij. Ze hebben voor 6 miljoen euro transfers gedaan. Dat wil toch iets zeggen", vertelt Preud'homme.

  "Zoals altijd zullen wij oplossingen moeten zoeken voor hun sterke punten. Dat doen we niet met één speler, maar met de hele ploeg. We moeten trouw blijven aan ons spel, maar tegelijk mogen we het evenwicht niet uit het oog verliezen."

  "We proberen altijd te kiezen voor de juiste spelers voor een bepaalde wedstrijd. Zaterdag kozen we voor de juiste spelers tegen Waasland-Beveren, morgen doen we hetzelfde tegen Brøndby. We willen graag de nul houden. Zeker Europees is dat heel belangrijk."

  "De Europa League is belangrijk om ervaring op te doen voor de spelers en voor de reputatie van Club Brugge. Maar wij denken zeker niet dat wij de Europa League kunnen winnen. Als we de groepsfase zouden halen, zou dat een mooie beloning zijn voor heel Club Brugge."

  Simons: "Willen graag de poulefase halen"

  In de aanloop naar de wedstrijd probeert kapitein Timmy Simons zijn ervaring over te brengen op de jongere spelers. "Het is mijn bedoeling de jonge gasten zo goed mogelijk voor te bereiden, zodat ze weten wat ze mogen verwachten", zegt de 37-jarige Simons.

  "In Brøndby volgende week kan het er wel eens heel heftig aan toe gaan. Het is een degelijke ploeg, met een filosofie en een plan. Je ziet ook dat er tactisch getraind wordt, dat er automatismen zijn."

  Heeft de komst van Fernando Menegazzo iets veranderd voor Simons? "Volgens mij speel ik nog altijd in dezelfde functie. Voor mij is er heel weinig veranderd. We hebben een heel goeie voorbereiding achter de rug. Er is pittig en zeer gericht voortgewerkt op de basis van vorig seizoen."

  "We willen graag de poulefase van de Europa League bereiken en dan is die wedstrijd van morgen een eerste belangrijke afspraak."