• home
 • video
 • pas verschenen

  Panathinaikos-trainer: "Anderlecht weet hoe titels te winnen, Standard niet"

  Anastasiou sprak de pers gisteren in het Nederlands toe.

  De trainer van Panathinaikos, Yannis Anastasiou, is geen onbekende in ons land. Hij speelde anderhalf seizoen voor Anderlecht. De gewezen spits wist gisteren op de persconferentie voor de match tegen Standard nog precies hoe hij zijn tegenstander van vanavond kan prikkelen.

  "We hebben zeker respect voor Standard. Vorig seizoen waren ze eigenlijk het beste team in de Belgische competitie, ook al liep het verkeerd tijdens de play-offs."

  Met een grijs voegde hij daar aan toe: "Standard heeft misschien wel een betere ploeg dan Anderlecht, Anderlecht weet wat het is om titels te winnen. Het is geen toeval dat Anderlecht meer dan dertig titels heeft en Standard nauwelijks tien."

  Anastasiou speelde bij Anderlecht in het seizoen 1999-2000(zie foto), toen het spitsenduo Jan Koller-Thomasz Radzinski het mooie weer maakten bij paars-wit. Daarom vertrok hij al snel richting Nederland waar hij voor onder meer Ajax en Roda speelde.

  "Mijn jaar in België was het belangrijkste in mijn leven", zei Anastasiou. "In België leerde ik wat mentaliteit was. Aimé Antheunis lepelde dat er bij ons in. Aan de top blijven is moeilijker dan aan de top komen."