• home
 • video
 • pas verschenen

  Nibali vloert thuisrijder Vansummeren in Lommel

  Nibali was dinsdag ook al de beste in Stiphout.

  Vincenzo Nibali heeft het na-tourcriterium van Lommel gewonnen. De Tourwinnaar won de negende editie van het criterium voor Johan Vansummeren en Matteo Trentin. In Nederland ging de overwinning naar Niki Terpstra.

  Maandag was Vincenzo Nibali aan de slag in Aalst, maar daar werd hij geklopt door Greg Van Avermaet. Gisteren reed de Italiaan rondjes in Stiphout, waar hij wel kon winnen. Dat deed hij vanavond dus ook in Lommel.

  Onder meer Johan Vansummeren en Kevin Hulsmans toonden zich erg bedrijvig, maar kregen geen vrijgeleide. Bij een nieuwe aanval van Vansummeren ging Nibali mee en de Italiaan bleek de sterkste in de sprint.

  Niki Terpstra won in eigen land dan weer de Acht van Chaam. De Nederlander klopte Lars Boom en Koen de Kort.