• home
 • video
 • pas verschenen

  Nadal schrapt toernooien van Toronto en Cincinnati

  Sinds zijn overwinning op Roland Garros is Nadal wat op de sukkel.

  Rafael Nadal moet verstek laten gaan voor de ATP-toernooien van Toronto en Cincinnati. Nadal heeft last van een blessure aan zijn rechterpols en ziet zijn voorbereiding op de US Open dus verstoord.

  De manager van Rafael Nadal (ATP-2) maakte het nieuws bekend. Nadal heeft te veel last van zijn rechterpols. De Spanjaard is weliswaar linkshandig, maar heeft een tweehandige backhand.

  Door zijn blessure mist hij de toernooien van Toronto (dat maandag begint, red.) en Cincinnati (dat op 11 augustus begint, red.). Het waren de laatste voorbereidingstoernooien voor Nadal op de US Open. Het laatste grandslamtoernooi van het jaar begint op 25 augustus.

  "Dinsdag heb ik de blessure op training opgelopen", reageert Nadal. "Volgens de dokters kan ik twee tot drie weken geen toernooien spelen. Ik ben erg ontgoocheld dat ik mijn titels niet kan verdedigen. Na mijn goede resultaten vorig jaar keek ik er naar uit om weer in Toronto en Cincinnati te spelen."